Historie

Historie

Restaurant Kohalen – god dansk mad i over 100 år

Restaurant Kohalen blev etableret i 1907, da det daværende kvægtorv på Vesterbro Torv flyttede til en plads ved Slagtehuset. I de første mange år hed stedet Restaurationen paa Kvægtorvet, og til de ugentlige markedsdage samledes slagtere, dyrlæger, landmænd og kreaturhandlere i restauranten efter dagens hårde arbejde.

Restaurantens officielle navn var i de efterfølgende år Kvægtorvets Restauration. En for længst nedlagt frokoststue, hvor bl.a. chauffører spiste deres madpakker, blev dog kaldt Kohalen, og for stamgæster og andre besøgende hang dette kaldenavn ved. Kohalen blev efterhånden navnet for hele restauranten.

Med en enkelt tidstypisk undtagelse tilbage i 1970’erne, hvor Kohalen bar det formelle navn, Kvægtorvets Cafeteria og Bodega, står Restaurant Kohalen som den har gjort det i over 100 år. Maden der bliver serveret er god dansk mad med klassikere som lune stegte sild, stjerneskud, røget ål, pariserbøf og stegt flæsk. Jes og Rita Lausten har siden 1998 drevet restauranten. Med en rutineret, afslappet og venlig betjening får gæsterne, uden undtagelse, serveret et lille stykke historie til maden.